Azul
1 Reviews | Review toevoegen

In dit abstracte spel verzamel jij de juiste stenen voor de meeste waardevolle verzameling te krijgen.

€ 37,95
Prijs per 

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

In het tactische spel Azul is het aan de spelers om in opdracht van de koning de muren van het koninklijke paleis in Evora te verfraaien. Vorm patronen, bekleed de muren van het paleis, scoor de meeste punten en win! Azuleojos (oorspronkelijk witte en blauwe keramische tegels) zijn een uitvinding van de Moren. De versiering valt in de smaak bij de Portugese koning Manuel I tijdens zijn bezoek aan het Alhambra, in het zuiden van Spanje. Hij is zo onder de indruk van de fabelachtige schoonheid van de Moorse decoraties in het interieur van het Alhambra dat hij zijn eigen Evora paleis in Portugal met soortgelijke tegels laat versieren. 

Aantal spelers: 2-4
Best with: 2
Tijd: 30-45 minuten
Leeftijd: 8+
Taal: Nederlands
Complexiteit: Beneden gemiddeld
Dicetower Judgement: Excellence
Legacy: Nee
Coöp: Nee

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Anet - 03-01-2020 13:06

Leuk spel. Makkelijk te leren, geen ingewikkelde regels.
Puzzelen hoe je het je eigen bord ("tegelmuur") zo efficiënt mogelijk kunt vullen om veel punten te krijgen en weinig minpunten. Tegelijk proberen in te schatten wat je tegenspeler(s) van plan zijn en ze voor te zijn .
Er staat op deze site : leukst met 2 spelers maar wij hebben het met 2, 3 en 4 spelers gespeeld en dat was even leuk.