Over Meeples

Binnen Meeples Bordspellen werken we met een enthousiast team van bordspelfanaten! Wij bieden het meest diverse assortiment aan bordspellen, puzzels en speelgoed. Zo  hebben we voor ieder persoon een spel dat perfect bij zich past.


Onze missie is dat jij het bordspel krijgt dat echt bij je past via leuke content en persoonlijk advies.

Bij Meeples kijken we op een andere manier naar bordspellen. Er zijn heel veel bordspellen en ze zijn allemaal gemaakt met liefde. Er is dus echt voor iedereen op deze wereld een bordspel dat goed past. Wij richten ons daarom op het zo makkelijk en eenvoudig mogelijk maken van de weg naar het goede bordspel. Naast ons brede en diverse aanbod dat continue wordt verniewd en uitgebreid bouwen we daarom aan het Meeples meesterbrein die jouw op eenvoudige wijze kan helpen bij het kiezen van een goed spel.

De website

Op de website zijn verschillende filters opgenomen. Op het moment wordt er gewerkt aan uitbreiding van het assortiment, de volgende stap is om nog meer specs toe te voegen om nog betere filters te maken. We staan open voor ideeën en opmerkingen. Hier zal ik een aantal specs toelichten die niet direct voor zich spreken. We hebben er voor gekozen om beperkt aantal categorieën te maken omdat de combinaties die voor jou mogelijk zijn bij filters vele malen groter zijn.

Jouw bordspel

Het doel van Meeples is om het bordspel dat precies bij jou past te bezorgen. Een hoop factoren zoals jouw spelgezelschap, jouw speelmoment, jouw spelervaring en al jouw persoonlijke voorkeuren zijn hierbij van belang. Om je hierin te faciliteren hebben we een kort formulier opgenomen waarin je een aantal vragen kan beantwoorden. Op basis hiervan kunnen wij jou dan een volgens ons goed passend spel aanbieden of je een aantal spellen voorleggen. Natuurlijk mag je ook gewoon het contactformulier of de e-mail hiervoor gebruiken.

Filters

Best with: Op spellen staat vaak met hoeveel mensen je het kan spelen. Dit gaat een stap verder, met hoeveel spelers kun je het spel het beste spelen. Dit kan bijvoorbeeld beïnvloed worden door de lengte van het spel of de spelmechanismen die minder goed werken met meer of minder spelers.

Legacy: Dit filter wordt gebruikt voor alle spellen die in principe één keer gespeeld kunnen worden. Let op, sommige spellen zijn ook daadwerkelijk niet meer te spelen, sommige kunnen daarna nog wel gespeeld worden maar niet meer in de campaign versie en sommigen zijn nog prima verkoopbaar.

Duel: Dit zijn de spellen die speciaal gemaakt zijn voor twee personen. Dit kan zowel één tegen één zijn of coöperatief.

Complexiteit: We kennen hier 5 classificaties. Gemiddeld betekent dat het spel prima te spelen is, ook voor de minder frequente speler en vrij snel op tafel ligt. Een voorbeeld hiervan is Catan. Wanneer we naar boven gemiddeld gaan komen we in de spellen die meer regels bevatten, meer tijd kosten om onder de knie te krijgen maar nog wel prima voor de meeste mensen de spelen zijn. In de categorie moeilijk leg je de lat nog hoger, hier komen combinaties van spelmechanismen voor die lange voorbereidingstijd kunnen vragen en die vooral geschikt zijn als je al enigszins bekend bent met verschillende spellen. Wanneer we naar onder gemiddeld gaan komen we richting de makkelijkere spellen, eenvoudige regels, makkelijk te spelen, vaak ook prima met kinderen, maar nog wel een zekere mate van regels en mechanismen. De categorie eenvoudig zijn in beginsel de spellen met één mechanisme, je gooit ze op tafel en binnen 5 minuten kan iedereen meespelen op een vergelijkbaar niveau.

Coöperatief: Dit betekent dat je tegen het spel speelt en niet tegen elkaar, voorbeelden hiervan zijn Pandemic, Arkham Horror en vele “escape-room”-spellen. Het kan ook dat één van de spelers een soort Game Master. Deze speler zorgt dat voor het spel, de rest speelt het spel. Een voorbeeld hiervan is Mysterium.

Dice Tower Judgement: De Dice Tower is een wereldwijd netwerk van bordspel-fanaten. Zij brengen honderden reviews, unboxings en andere video’s en podcasts per jaar uit. Onderdeel van hun is dat ze spellen een Seal of Approval of Seal of Excellence geven. Hoeveel er natuurlijk altijd enige persoonlijke voorkeur aan hangt geeft dit wel een goede richting over de kwaliteit van een spel. Als aanvulling hierop zijn ook de reviews veelal afkomstig van de Dice Tower. De Dice Tower is te vinden op youtube, twitter en facebook. De website van de Dice Tower is www.dicetower.com. Een bezoekje is zeker aan te raden.